Vancouver Convention Centre West

The Vancouver Convention Centre West project is a landmark for Vancouver, British Columbia and Canada through its unique blending of the site, building design and sustainability. Completed in April 2009, the new facility was the International Broadcast Centre for the 2010 Olympic Winter Games.
The 1.2 million square foot convention centre was built on a 3.25-hectare site (plus extension into Burrard Inlet) just to the west of Canada Place. Special care was taken to restore marine habitat built into the foundation of the building. Existing leased facilities within Canada Place (Vancouver Convention Centre East) were renovated and the two sites linked, forming a new integrated convention and exhibition centre. The expansion adds 359,000 square feet, consisting of exhibit space, meeting space, ballroom space and a signature room, to the 133,000 square feet of function space available in the current convention centre, more than tripling the total function space available.

Location: Vancouver
Size: 1.2 Million sf
Client: British Columbia Pavilion Corporation